Kempunan Pulut Mangga

Ammi ni kan... dari mengandungkan Ozil ammi teringin nak makan Pulut Mangga ni.

Penah sekali tu masa still pregnantkan Ozil, ammi gi lunch kat Q-Thai.  Kat kedai tu ada jual pulut mangga and ammi pun tapau.  Konon nak makan kat rumah.

Sekali bila dah sampai rumah...abah tengok dah basi pulut tu.  Cam berlendir je.  Kemfunan and sampai harini..Ozil pun dah 18 bulan, Ammi masih belum dapat makan pulut mangga ni.  Kesiankan??


Haritu nampak resipi ni melintas-lintas kat facebook...ammi pun screenshot.

Nak buatnya ntah bila.  Rasa tak confident nak main masak-masak dengan pulut ni.

1 comment:

Loviey_Fiey said...

Kak sy pun pnah cmni... punya la crik kdai pulutmangga thai.. tup2 da tutup.. phtu ble jmpe org jual x dan beli dah abes... last2 dpt jgk.. kt kg baru pun ad jgk, ramai org beli sedap lettew