Sabtu yang panas membahang!

Saturday means hari cuti bekerja.  Yeay
Saturday means hari kosongkan laundry basket
Saturday means hari clearkan habuk dalam rumah
Saturday also means...hari untuk ammi memasak.

For breakfast ammi buat yang instant je.  Kluarkan dari freezer, masukkan dalam steamer, steam it for 8 minutes.  Done.

Siew Mai.  Kakak dengan abang tak suka.  Nasib baik Ozil makan je.  Ammi potong kecik-kecik masukkan dalam bowl dia and dia makan licin.  

Yang ni sate kebab.  Letak atas pan and biarkanlah dia masak.  Terbalikkan untuk kegaringan yang sekata.

 Ammi guna brand ni.  Sedap bak angggg.

Untuk lunch ammi masak yang simple-simple je.

Sup bendi + tulang-tulang ayam (orang tak buat biar ammi yang buat).  Abang liked it so much!
Ayam goreng kunyit
Pedal & Hati goreng
Ikan Kembung Sambal

Kyra kejap terkebil, kejap terbeliak bila ammi paksa dia gigit bendi tu.  Punyalah dia tak boleh nak makan.  Hahahahha..kelakar tapi ku tahan jebat ku tahan.  Siap ugut cakap kalau dia tak makan bendi tu satu, jangan makan sumi, jangan makan aiskrim.  Kesian anak dara ni.

3 comments:

Shamriza said...

sup bendi ko tu mcm masak singgang plak aku tgk rupa dia..

sheila arshad said...

sebab aku tumis guna minyak belen goreng ikan haha

sheila arshad said...

sebab aku tumis guna minyak belen goreng ikan haha