Tulislah Anakkkkkk

Ozil dan ada dah ciri-ciri minat menconteng.  Asal nampak je pencil or pen confirm dia akan scribble ntah apa-apa.

Senyap je dia malam Ahad tu.  Ammi gelapkan lampu kononnya taknak bagi dia bergerak aktif sana sini tak reti duduk diam.  Hermmmmm...dia buat projek menulis pulak kat belakang tu.  


Wahwahwah...tak puas menulis atas kertas dia tulis atas lantai pulak


Seronok menulis??


Ammi tendang bola ke dia...konon nak alihkan perhatian dia.  Tak mendatangkan minat pon bola tu.


Tulislah selagi ada minat.  Abaikanlah kaki-kaki itu.  Malas ammi nak edit.

Dia menulis ammi rasa seronok..tapi yang tak seronoknya tu.  Semua benda ada kesan conteng.  Dinding dah ada hasil kerja tangan kecil ke-3.  CADAR pun ada...mesin basuh, peti ais, lantai.  Semua ada.

Redha itu pasrah kata Lisa Surihani.

1 comment:

al - lavendari said...

budak-budak tengah membesar, begitulah.

terima kasih kerana menyenaraikan blog saya dalam blog list anda.