Our Saturday without Abah

We went back to Seremban hari Khamis.  Hari Jumaat, ibu (babysitter) applied for leave sebab anak sedara dia kawin.  So, kita pontengkan je anak-anak.  Jumaat tu ammi kerja dari Seremban.  Took bus around 7.20am and reach office around 8.35am.  Yeehaaa.  Sempat lagi ammi beli breakfast and makan slow-slow.

Abah balik Melaka after Jumaat prayers.  Abah ada wedding to attend, pastu ada majlis Jubli Emas sekolah abah.

Hari Sabtu kita ada open house dekat kedai Pak Ngah Udin.  Pak Ngah ni sepupu ammi.  Kita singgah gi open house jap.  Pastu teruskan dengan aktiviti.  Nasib baik ada Babah yang melayan permintaan ammi.  Thank you Babah.

Pak Ngah, Ammi and cucu kitorang.  Ni anak si Pawas yang nombor 2.

Lepas tu terus ajak babah bawak kitoran gi karaoke.  Dah sampai dalam bilik ni baru ammi gigih whatsapp abah kata ammi gi karaoke.  Kakak jangan ikut perangai ammi ni tau.  Kena mintak izin suami dulu sebelum keluar.  Huhuhu.

Sorry Mama Abang Ayan.... kitorang tinggalkan mama.  Ssapa suruh keje weekend, kan dah kena tinggal..huhuhu.

Ammi ada record Babah dengan kakak Alya menyanyi tapi malas pulak ammi nak upload.


Ni je gambar dalam phone ammi.  Phone ammi kena conquer dengan si Ozil sampai habis data ammi.  3G tau ammi subscribe haritu...licin dia guna semua.

Balik singgah DIY kejap...belilah apa-apa yang patut untuk Muma.

Sampai rumah pening nak makan apa untuk dinner.  Kesudahannya...kita buah mihun sup cincai je.  Janji kenyang.

No comments: