Kyra oh Kyra

Last Friday, balik kerja Kyra tunjukkan kat Ammi kertas periksa dia.  Dapat kertas BM.  Belah atas Kyra letak kertas pemahaman.  Senyum ammi tengok markah dia.  Kakak dapat 93 ke 94 ntah.  Oklah...

Sampai ke kertas penulisan...ammi jadi OMGGGGG...

Pertama sekali I was like... 

Ammi: You only get 2 out of 10?  Susah ke soalan?
Kakak:  Susah jugak.

Ok...ammi flip laju-laju kat page yang dia dapat 2 markah. tu.


Ayooooo... ini soalan susah tada kakak.  Ini banyak senang.

Jawapan kakak yang last tu pun salah pada ammi.  It should be "bapa Amani menternak sepuluh ekor biri-biri", I guess.  Ni markah kesian ke apa agaknya cikgu kasi.

Kakak...kalau nanti kakak baca blog ammi, ni kertas jawapan kakak masa darjah 2 tau.

Kena focus dekat construct ayat anak ammi ni.

Tapi keputusan Bahasa Melayu kakak untuk akhir tahun meningkat.  Masa setengah tahun pemahaman dengan penulisan both kakak dapat B.

No comments: