Congratulations kids

Alhamdulillah...kids did well in their 2018 final exam.

Kyra has improved a lot compared to mid term.  I was so happy with her improvement.

During mid term her marks macam hadoiiiii... boleh tak kalau BI dia dapat D?? Anda rasa saya jadi apa masa tu?

Tak pernah ammi pergi sessi parents meet teacher, biasanya Abah je yang pegi.  Tapi untuk mid term, I went to see her teacher.  Ammi sendiri nak tanya kat teacher what actually happen to her.  Dekat rumah dia ok...kot-kotlah kat sekolah dia ada attitude problem ke hapa kan.  Luckily nothing bad came from teacher's mouth its just that maybe she is not focus when answering and rushing.  Sebab according to teacher dia..Kyra is among 5 students who can actually converse with teacher in English in class.  Teacher pun surprise bila Kyra got D for her English.

So, ammi memang brainwash Kyra kaw-kaw.  I asked her to focus, read, read and read.

Jadi untuk final results dia sangat membanggakan.  Masa midterm KDK dia 30/35 and KDD dia 43/163.  Ammi psiko dia kata if this gonna be her final exam result for sure next year akan turun kelas which I do not want it to happen.  Ayat psiko ammi ialah... "kalau kakak turun kelas tahun depan, ammi berhentikan je kakak sekolah and ammi kawinkan kakak".

Alhamdulillah...tak sia-sia ammi bebel, nasihat, peluk, pujuk, marah, jadi dinosour kadang-kadang jadi kucing.  Dia akhirnya dapat baiki result dia.  For final dia dapat KDK 9/35 and KDD pun 9/163. Dan dia dapatlah anugerah pencapaian prestasi.




Abang punya result ammi tak risau.  Dia konsisten dan ammi yakin dia boleh.  Abang tak dapat hadiah sekolah kebangsaan sebab dia dapat no. 5...tapi percent dia semua sangat membanggakan.

Dapat dapat hadiah untuk sekolah agama.  Ammi suka bila anak-anak dapat hadiah kat sekolah sebab itu akan motivate dorang untuk do better.


Anak-anak... yakinlah hanya usaha sahaja yang akan jadikan kita berjaya.  Jadi bila ammi marah suruh belajar tu maknanya ammi nak anak-anak ammi berjaya.

Semoga cita-cita Kyra untuk jadi dentist and Khilfi untuk jadi Orthopedist termakbul.

No comments: