Kyra and her handball team

Tahun 2019 ni Kyra pilih bola baling sebagai sukan pilihan.  Last year dia masuk olahraga...tapi ammi bangkang sebab memang dah tak tau dia tak boleh unless sekolah ada lontar cakera ke, lontar peluru ke.  Kalau takat larian olahraga memang ko berlari sesaja jelah anakku.

Told her to choose bola jaring or bola tampar or any other sports yang ada.  She has the height...kalau main netball pun ok.  Tapi dia nak bola baling...oklah.

28-29 Januari haritu adalah sukan peringkat daerah.  Dia main kat Sekolah Kebangsaan Bangsar.  Disebabkan baru join kelab bola baling so dia jadi pelapis je dulu.  Takpe...tengok macam mana kawan-kawan lain yang dah terror tu main...nanti ambil skill dorang tu masa turn kakak pulak main ok.

Overall...Team bola baling perempuan Sekolah Kebangsaan Desa Tasik dapat no. 3 untuk Zon Bangsar/Pudu. Untuk team lelaki dapat Naib Johan.  Tahniah anak-anak.





No comments:

Post a Comment