Pages

Bila sayur hampir layu

Ammi kalau ada benda nak masak untuk sarapan, I'll make sure I prepare something for the kids before they heads off to school.  Kalau ada extra maka itulah breakfast ammi juga or kalau yang jenis berat ammi jadikan lunch je. 

Lately ni ammi jenis takleh nak makan heavy sangat pagi-pagi.  Enough with bun and a mug of coffee.  Rasanya macam lagi berat sarapan ammi..lagi cepat ammi rasa lapar.  By 11am dah mula bermetal dah perut ni.  Bila makan yang light ok je tahan sampai pukul 1.

Harini, ammi buat nasi goreng extra sayur je.  Extra sayur sebab sayur tu dah lama dalam fridge.  Macam dah layu.  Abah sejenis kalau masak dia lupa hal sayur or dia jenis lebur semua sayur dalam satu lauk.

Ammi letak minced meat, ada sawi, ada beans & telur.

Abang sukalah banyak sayur.  Sampai kat Kyra...terkulat-kulat muka dia.

Harini Ozil pun tapau bawak gi kindy.  Apa yang buat dia nak tapau ntahlah. 

No comments:

Post a Comment