Pages

Those days vs These Days

Ammi rasa semua yang lahir before 90's pernah rasa suasana macam ni.


Semua adik-beradik kumpul depan tv especially weekend night untuk tonton tv sama-sama.  Nak-nak kalau ada cerita hantu or cerita best.

Sekarang?? susah dah nak jumpa suasana gini.  Rumah ammi masih jumpa sebab anak-anak ammi memang takde gadget.  Kalau nak main handphone ammi and abah bagilah juga tapi biasanya dalam sejam je.  Sebab abah ngan ammi pun sangap bila takde phone (hahhha..tak guna betul).


Kalau anak-anak kita yang bergadget tu buat macam gambar sebelah kanan oklah juga.  Tapi most of the time rasanya bila anak-anak dapat gadget they will go to the one on left.  kan..

(pic taken from Google Image)

Ginilah suasana anak-anak masa kini.  Duduk sebaris tak semestinya berkongsi perkara yang sama.


5 comments:

  1. Haha anak-anak Kak Feni pun ada gadjet satu sorang. Bila sekolah ni, makcik dia pegang semua gadjet. Bila cuti sekolah seminggu baru dapat gadjet. Hmm bila sendiri punya takde, hp ummi dengan abahnye yang selalu jadi mangsa.

    ReplyDelete
  2. mmg beza la zaman teknologi skarang..ank2 slalunya bila dh rmi2 smua ngan gadget

    ReplyDelete
  3. Anak zaman sekarang berpisah dgn gadget tiada. Mostly jd kera sumbang, kurang berkomunikasi. Cam kat rmh aku, tv dh jd perhiasan, semua tgk phone .

    ReplyDelete
  4. Suasana gambar yang first tu kalau berkumpul semua adik beradik memang cenggitu la..la ni takde dah sebab tak ramai kat rumah..Dania plak sejak dah remaja ni memang memerap dalam bilik dia je la..ikt perangai SA masa remaja dulu...

    ReplyDelete
  5. part ni la paling happening. Kalau aku balik kampung, takde la kg sgt..umah Ibu la, selalu ada suasana mcm ni...walaupun tak semua. tapi ada la..lepak tgk tv ramai..gelak2..alhamdulillah. adik beradik ramai. but kalau aku ngan anak2...3 org je pun.. boleh la.

    ReplyDelete