Pages

Care for your Heart?

Sharing from FB..


Ok ok..ammi tengah cubalah ni untuk nak kurangkan salt intake dalam makanan.  

Kalau boleh lepas ni ammi taknak beli garam halus lagi kat rumah sebab habit ammi adalah kalau lets say makanan tu kurang masin ammi ambik je garam halus tabur je atas nasi dalam pinggan ammi tu.  

Pasni kalau dah takde garam halus takkan nak tabur garam kasau pulak atas nasi kan??

16 comments:

  1. Guna garam bukit yang ada jual tu Ammi, garamnya kurang masin...Lin pakai garam tu laa, peknya color pink..

    ReplyDelete
  2. Lebih mudah utk elak excessive intake of salt kalau makan masakan sendiri, kan.

    ReplyDelete
  3. tabur garam atas nasi? uiks..tak elok mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukanlah tabur banyak..tp kalau lauk tu mcm kurang masin barulah ammi tambah garam halus kat nasi :)

      Delete
  4. mencegah lbh baik drpd mengubati....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah cuba ni.. payah sungguh nak disiplinkan diri ni

      Delete
  5. kuat makan garam ye akak ni?

    ReplyDelete
  6. uiks tabur garam ats nasi...mmg tk elok ler

    ReplyDelete
  7. Kurangkan garam, kurangkan gula dlm makanan.. sama2 lah kita Ammi..:)

    ReplyDelete
  8. kurangkan garam dan gula inshaAllah sihatlah kita

    ReplyDelete
  9. rare habit ammi ni..lepas ni kurangkan garam ye ammi

    ReplyDelete
  10. Saya guna natural saly himalaya tu..yg warna pink tu...kekonon la jaga kesihatan

    ReplyDelete
  11. Selalu bubuh secubit je.. tak ada pun okay je.. hehehe..
    Tapi memang guna garam bukitlah..

    ReplyDelete