Pages

Happiness for Tummy

Saturday, aside from porridge for Ozil, I prepared few other menus for the rest especially Kyra.  She is not into porridge ever since she was 8 months. 

Untuk Kyra masa baby dulu ammi akan masak nak lembik sikit pastu letak je lauk lain yang kitorang makan tu.  Itu yang dia laju makan.  Masak bubur macam untuk baby tu...mmg taklah dia nak makan.  Ammi yang tukang perabih.  Manalah amminya tak gemuk camni?


Siew Pak Choy with oyster sauce.  Kyra fried this.  Ammi nak perabihkan sos tiram dalam botol tu..jadi ammi suruh Kyra letak air panas dan tuang dalam sayur ni.  Dah tinggal sikit payah nau nak turun.  Tu yang dah serupa itik berenang sayur ni.  
 

Ayam masak kicap requested by Khilfi.  


Sambal gesek untuk tekak ammi.  Takda lauk pedas macam takde kepuasan bila makan.  Tapi Kyra & Khilfi pun belasah je makan sikit.  Budak2 ni dah boleh makan pedas cuma kadang-kadang ammi takut gak nak masak yang pedas level2 abah ammi ni.  Tu yang selalunya ada side dish ni... sapa nak ambil.  

13 comments:

  1. ayam masak kicap ank2 pasti fav..eh mak juga hehe

    ReplyDelete
  2. sedap nengok pak choy tuh... ayam kicap tu pun mesti sedap tuh... kalau yang minat pedas kalau tak de pedas memang tak sah rasa hidup

    ReplyDelete
  3. Eh sama la kite . Kalau satu satu menu yang pedas memang tak puas la makan .

    ReplyDelete
  4. Betul..takde lauk pedas macam tak puas makan..tapi sygnya SA x leh makan pedas..curi2 makan pedas pun akan merana jugak nanti...

    ReplyDelete
  5. semua menu sedap aih. telan ayaq liur kami tengok. hahahaa

    ReplyDelete
  6. kalau masak kicap selalu bubuh cili jg, kasi pedas sikit..tapi kalau makan dgn anak2, takleh nak pedas sangat..

    ReplyDelete
  7. semua sedap! sambal camni selalu buat kedondong belacan, sedap! makin btambah nasi 😀

    ReplyDelete
  8. Tummy mama pun happy kalau DPT mkan semua Tu kiki

    ReplyDelete
  9. Semua ni ngam kalau letak dalam satu pinggan..

    ReplyDelete
  10. Memang happt tummy lah dapat lauk sedap ni. pedas tu wajib :)

    ReplyDelete
  11. sambal gesek dpt ngan ubi rebus,pergh..layan tu.. yum yum!

    ReplyDelete
  12. Sedapnya nampak ayam masak kicap tu lawan pulak dengan pak choy tu yummy!!!

    ReplyDelete
  13. kerap beli pak choy.
    senang.
    anak2 aida suka plak makan pak choy.
    dan aida kalu buat masak sos tiram, aida tak potong tau.
    besar2 gitu jer :)
    ala2 kedai chinese muslim gitu...

    ReplyDelete