Pages

Tanda-tanda Penyakit Jantung

Ammi ni kan tengah buat check-up dekat Cardio Clinic.  Tapi ammi masih lagi in denial state bila ammi selalu kata jantung ammi ok.  Doctor cuma nak  buat pemeriksaan je. 

Sebab ada je few other penyakit yang ada simptom yang sama.  Tapi kadang-kadang terfikir juga..kalau betul-betul mmg jantung ni bermasalah camno?  Ngeri pulak rasa....so sekarang ni ammi buat-buat chill je.  Takmo pikir sehinggalah doctor diagnose apa-apa yang patut.


Ada beberapa simptom je yang ada kat ammi.  Sebab tu lah ammi rasa jantung ammi ok.  Hahhaha...masih nak rasa diri tu sihat.




14 comments:

  1. risau jugak kan, moga ammi sihat2 je lah hendaknya

    ReplyDelete
  2. Insyaallah ammi sihat takde masalah jantung, cuma jaga pemakanan je sekarang..SA pun sama jaga pemakanan, kurangkan seafood, daging, lemak2 ni semua...

    ReplyDelete
  3. semoge ammi diberi kesihatan yang baik .

    ReplyDelete
  4. lain orang lain symptom nya. like my husband. langsung tak ada yang di atas. cuma sakit pedih ulu hati yang teruk. rupa2 3 main yang sumbat then another 3 lagi yang kecik. baru je buat surgery. mudah2an u tak apa2.

    ReplyDelete
  5. Moga tiada yang seriuslah ya..

    ReplyDelete
  6. risau sangat sebab penyakit ni memang dah penyakit orang muda. kalau dulu boleh la cakap penyakit ni penyakit orang tua2. tapi sekarang tidak lagi :(

    ReplyDelete
  7. kene selalu buat checkup kesihatan., dan kene jaga pemakanan jugak.,

    ReplyDelete
  8. Asslamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    Tengok pada simptom2 tu, hai takut juga. maklumlah usia pun dah meningkat. Apapun yang penting usaha untuk sihat, jaga makan dan lakukan senaman ringan setiap hari. Kemudian tawakkal pada-Nya.

    ReplyDelete
  9. Semakin meningkat usia ni memang agak risau tentang kesihatan ni kan ammi. apapun amalkan hidup yang sihat. InshaAllah semuanya baik-baik je.

    ReplyDelete
  10. moga x de apa2 yg serius.. umur makin meningkat ni kan, semua kena jaga. Ayu pun...semua kontrol..tambah2 since sorang2 ni. aku la mummy, aku la daddy...extra careful. you too..take care yer. stay healthy!

    ReplyDelete
  11. semoga kita semua dijauhkan dari penyakit merbahaya.

    ReplyDelete
  12. Kita ni suka mengabaikan kalau terasa ada simptom2 tu... sebab masih lagi mahu menafikan ada penyakit...

    ReplyDelete
  13. bcoz of that la aida da nak start buat if.
    jaga pemakanan.
    senaman.
    simptom lom ada. nak mencegah...

    ReplyDelete