Pages

Wings - Harapan

Ini antara lagu Wings yang ammi paling suka.  

Walaupun minat kat Wings tapi ammi tak pernah beli kaset or CD dorang.  Bukan taknak tapi masa dulu-dulu duit tu banyak lagi kegunaannya.  Jadi dengar jelah lagu-lagu Wings yang DJ mainkan kat Radio.  Sebab tu ammi suka dengar radio yang ada slot Rock.

Semalam seharian kepala ni dok ulang-ulang nyanyi lagu ni..walaupun rasanya kalau ammi nyanyi betul2 boleh buat putus urat kentut, buasir semualah.  Tapi pernah gak karaoke lagu ni dengan kawan gila-gila ammi si Ina tu.  Memang jadi cik ponti je kitorang kat dalam bilik karok tu.



Credit kepada yang mengupload video ni.  Ammi ambil dari YouTube je.

Lirik

Damai hati terang sudah 
Perjalanan yang kita 
Harung bersama 
Pasti engkau kan bertanya 
Apakah kita ini dijadi untuk mencari 
Erti ikatan yang seakan dijanji 

Kita insan yang berharapan 
Engkau dan aku kasih dalam gelombang 
Derita kuhanya lah semalam 
Kau sentuh hatiku dan menggegarkan 
Kemarau hiba telah kubendung 
Rampaian kasihku didalam hati rindu 
Berdendang dan menari lagu kita

Tapi Awie ni...kasi lagu apa pun sedap je jadinya.  Nyanyi lagu ABC pun sedap kot

11 comments:

  1. sesekali layan rock best jugak, betul lah ammi awie ni kalau nyanyi lagu apa pun layan...

    ReplyDelete
  2. emm..tak minat rock, husband aku suka la ni.

    ReplyDelete
  3. Awie tu macam telan kaset . Semua dia nyanyi sedap .

    ReplyDelete
  4. yesza lagu ni memang boleh layan lentok. hehehe

    ReplyDelete
  5. alamak kak, tak pernah dengar lagu ni. tapi sedap ha layan.. gegege

    ReplyDelete
  6. alamak, kurang sikit lagu rock ni :)

    ReplyDelete
  7. hahaha., wak pestaim dgr lagu nih., mcm x masyuk jee., huhuhu

    ReplyDelete
  8. Sesekali layan gak dengar lagu ni..

    ReplyDelete
  9. Club besar tega melepas beberapa pemain bintangnya Hanya karna ini baca dan simak berita hangat hanya disini semuanya bisa tahu

    Barcelona Relakan Lepas Beberapa Pemain, Pada Bursa Transfer Tahun Depan

    ReplyDelete
  10. Sha pernah pergi sekali konsert live Awies dekat Melaka.. Suka suara dia..

    ReplyDelete
  11. awie.
    amy search.
    and ramai otai dulu kala. pe pun lagu, sure sedap giler bila dinyanyikan.
    terbaik!

    ReplyDelete