Macam sesumpah

Pagi Sabtu haritu, ammi sambung tanda buku anak-anak lepas Subuh.

Ammi seriously tak perasan ada seketul budak ni kat kerusi sebelah.


Mama ammi siap tanya kat ammi dari dapo.

Mama:  Shila nampak Jujuna tak?
Ammi:  Tak Ma.. dia takde kat depan ni.


Mama ammi ke depan cari budak ni...sebab budak kecik kalau diamkan suka buat hal.

Mama:  Ko tak nampak dia ke?
Ammi:  Tak... suara pun tak dengar.
Mama:  Kesian cucu itam muma ni...ammi tak nampak dia.
Ammi:  Hhahaha (gelak besar weiiii).  

Memang serius ammi tak perasan bila kala dia naik kat atas sofa tu, duduk diam-diam makan roti kat situ.

Tulah...sapa suruh baju, kulit, sofa semua sama color.

Suruh dia buat peace... itulah rupa peace dia.

10 comments:

  1. aah kalau tengok sekali imbas memang tak perasan, udah baju sama color dengan sofa, kulit muka dia pun lebih kurang gak... memang macam sesumpah la heheheh

    ReplyDelete
  2. Alahai..kalau aunty kat situ pun aunty tak nampak awak la...sama kaler ngan sofa rupanya

    ReplyDelete
  3. Salam 4 rakaat ke Jujuna..hehehehe.

    ReplyDelete
  4. hehe kadang bila kita ralit memang takkan perasan sangat sebab warna dah sama tu ka ^_^

    ReplyDelete
  5. Adoi lah Ammi kelakar betul :D
    Steady je si kecik tu duduk situ Ammi tak perasan ye.

    ReplyDelete
  6. leh jd askar ni pandai menyesuaikn diri dgn keadaan sekitar., hehehe

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. selalu juga jadi kat saya, bila mencari anak..

    ReplyDelete
  8. Hahaha.. comel je dia duk senyak kat sofa tu..

    ReplyDelete
  9. haha..dah semuanya serba coklat, tak nampak sudah amminya.

    ReplyDelete