Pages

Mengidam sesangat

Ammi ni bukanlah seorang yang "sweet tooth".

Tapi kadddddang-kadddddanggggg bila terasa nak makan benda manis dia punya craving tu melampau.  Rasa macam tengah pregnant pulak...bila tak dapat gelisah takleh tido.  Melampau ammi ni tau.

Ammi kan tengah cuba cut sugar intake... tp dari malam tadi sampai ke waktu lunch tu terbayang-bayang cake ni.  Waktu nak break intermittent fast ammi tu dalam pukul 12..ammi lari jap gi mall sebelah office, masuk Secret Recipe terus beli kek ni sepotong.


White Choc Macadamia.

Pada ammi kek ni takdelah manis leting sangat, manis tu adalah juga cuma taklah sampai berdengung... rasa nuts tu yg buat ammi gila.

Sekian cerita mengidam tapi tak mengandung ammi.

Harap-harap lama lagilah baru muncul keinginan nak makan kek ni.

6 comments:

  1. samalah kita ammi, dana pun tak minat sangat yang manis-manis, air manis santa jarang ambil cuma kadang bila teringin sangat-sangat, tak boleh buat apa

    ReplyDelete
  2. sedapnye kek! sy ni pon walaupon berdiet smbil ber iF tetap jgk nk rs mkn kek..
    langgar pantang sekali sekala xpe.. haha

    ReplyDelete
  3. Sesekali takpe Ammi, SA plak kena makan benda manis sesekali sebab bacaan gula dalam badan rendah sgt..puncanya hari2 cut sugar..now bacaan 3 point something..marah doc..

    ReplyDelete
  4. Sesekali makan yang manis kan Ammi.. bukannya apa, tetiba bila craving tu datang emmang tak boleh tahan.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Sedap! suka kacang macadamia tu

    ReplyDelete
  6. Wahh sedap Tu mana X ngidam kn

    ReplyDelete