:: Throwback :: School Year-End Party

Sekolah sekarang tiap-tiap hujung tahun akan ada party.  Dan setiap party tu ada tema sendiri.

Kebetulan tema sekolah kebangsaan abang, kakak & Ozil untuk 2019 ni sama (cartoon animation).

Ammi takdelah nak sewa or beli costume.  Concept ammi pakai ikut apa yang ada.  Setakat ni anak-anak ammi faham.  Bukanlah ammi ni tak sporting tak pakaikan anak ikut tema.  Tapi kalau tema tu perlu keluarkan duit yang banyak....alahai.  I don't go for this kind of thing.


Ammi buat macaroni goreng untuk kelas Khilfi.


Guru kelas kakak buat collection duit untuk makanan berat.  Jadi ammi buatkan caramel popcorn jelah untuk kudapan anak-anak.


Anak-anak pakai baju yang ada printed cartoon character je.
Tudiaaa....tersembul perut abang.



Ni kawan-kawan kelas Ozil.  
Nampak gayanya yang gegirl la yang ngikut tema.


Ini kelas Khilfi.  
Yang gegirl jugak yang banyak ngikut tema. 
Yang boy macam Khilfi...pakai t-shirt with cartoon character je.


Gambar kelas kakak takda sebab ammi terdelete.  Sorry Kyra Saffiya.



7 comments:

  1. alhamdulillah. best nya dapat happy kan anak2 ^_^

    ReplyDelete
  2. meriah tema ank2 kt sekolah kan

    ReplyDelete
  3. Samalah kita ammi... Pakai apa yang ada je... Alhamdulillah anak-anak happy :)

    ReplyDelete
  4. anak-anak pun ikut je ammi nya, bagus lah kan dengar kata... kalau dana pun nak ikut tema yang susah-susah sampai nk kene keluar duit memang rasa tak berbaloi...

    nampak tinggi betul anak dara ammi tuh ya

    ReplyDelete
  5. Seronok bila ada sambutan macam ni kan..macam ni bagus buat kat kelas..

    ReplyDelete
  6. Seronok anak-anak bergaya dan makan-makan..

    ReplyDelete