Lama tak makan sini

Hari Ahad haritu..rasanya selepas hampir setahun lebih tak kesini untuk bersarapan akhirnya sampailah jugak.  Dulu masa kerja kat KL selalulah juga melencong sarapan kat sini sebelum gi kerja.  Bila dah kerja area PJ memang payahlah.  Weekend pulak ada je benda lain nak buat, tempat lain nak pergi.


Ke Tanglin kita.


Ini favourite dish ammi.  Kuehtiow Kungfu Daging.



Kyra inilah makanan dia.. Mee Kicap.  Pastu siap asing-asingkan sayur.  Haaaa...memang mendapatlah cubitan padu ammi.  


Si bujang kecik 2 ketui ni memang tekak melayu sungguh.  Nasi lemak dimintaknya.

Ok puas hati ammi dapat makan kat sini.  
Thank Abah bawak ammi datang sini.

Note:  Ammi tak gemar pulak dengan "abang" busker pagi tu.  Rasa cam velagak pulak ayat-ayat yang keluar dari mulut dia.  Ishhhh..pada ammi awak cari rezeki, jadi ayat tu biar berpada-pada.  Dari ammi rasa nak hulur singgit dua...langsung ammi simpan je duit tu.  Tak hingin!

7 comments:

  1. Kuew Teow Kungfu tu nampak sedap

    ReplyDelete
  2. sedap nengoknya mee kicap tuh ammi, dulu masa peknen biasa jugak la makan nasi lemak kt situ... mmg sedap tp sekarang tak penah jenggah sana dah...

    apa la agkanya yg abg busker tu cakap sampai ammi pun sentap tak jd nk hulur tu yek, hehehhe

    ReplyDelete
  3. mee kicap tu macam rupa mee wantan or mee kolok pulak ek...

    busker tu cakap ape ammi?

    ReplyDelete
  4. sedapnya lah tengok gambaq makanan tu. awat dengan abg busker tu, jadi apa :D

    ReplyDelete
  5. ala2 chinese food jer tu ekk?
    kungfu tu = sedap menjemput selera!

    ReplyDelete
  6. Banyaknya daging dia.. puas makan..

    ReplyDelete