Pages

Program Bicara Ilmu

Hari Jumaat lepas (17.01.2020) ada perjumpaan di sekolah kakak untuk membincangkan tentang hala tuju UPSR 2020.

Kalini ammi kena pergi sebab abah outstation.  Jarang-jarang ammi attend meeting2 kat sekolah anak sebab selalunya memang Abah ambil bahagian ni. 



Bacaan ikrar anak-anak tahun 6.  Apahal lah anak ammi tengah baca ikrar pun senyum lebar.


Ni guru kelas tahun 6 kakak merangkap guru Math tahun ni.  
"Rotan je anak saya ni cikgu kalau tak mendengar kata"...itulah ayat ammi masa jumpa cikgu ni.


Ms. Ooi ni cikgu kelas merangkap English Teacher kakak dua tahun berturut-turut masa darjah 4 dan 5.  Tahun ni Ms. Ooi cuma ajar kakak English je.  Ammi suka ngan Miss Ooi ni..lembut dalam tegas gitu.


Gambar candid ammi dari FB sekolah.  Ammi bukan tunduk tengok handphone tau...tengah focus membaca pamplet yang diberi.


Ini barisan guru-guru tahun 6 untuk tahun ni.  

Semoga guru-guru ni semua gigih dan komited dalam mendidik anak-anak tahun 6 agar dapat keputusan yang cemerlang.

Habis je sessi dialog ni ammi terus shoot gi kerja.  Ingatkan nak cuti je terus...tapi taklehlah.  Next week ammi kerja 3 hari je pastu cuti.  Banyak benda nak diselesaikan kat pejabat tu.

10 comments:

  1. alhamdulillah bagus kan program2 macam ni kat sekolah. merapatkan guru, sekolah, murid dan waris ^_^

    ReplyDelete
  2. mesti macam2 plan dah dibuat cikgu2 untuk murid2 yang bakal menduduki UPSR tahun ni kan...

    ReplyDelete
  3. seronok juga bila attend program sekolah, boleh kenal2 mesra dgn cikgu2 kan.

    ReplyDelete
  4. cantik2 cikgi tu... eh? hhahaha!

    ReplyDelete
  5. Semoga semua anak2 belajar dengan rajin dan dipermudahkan urusan cikgu2 nya juga

    ReplyDelete
  6. meriah siap ada makanan gtu time sesi halatuju upsr...kitorang lastyear tkde makanan pn..nasibaik breakfast dlu hehe

    ReplyDelete
  7. bila abah takde ammi kene lah take over kan, kang apa-apa pasal anak kita tak tau lak...

    ReplyDelete
  8. bagus ada meeting ibubapa n guru.. sama2 blh tahu hala tuju..
    perbincangan dua hala. insyallah anak2 cemerlang ni semua =)

    ReplyDelete
  9. Pernah gak join program ni masa kakak Dania nak anim UPSR...

    ReplyDelete
  10. suka attend program macam nie.. boleh kenal guru-guru yang mengajar anak kita..

    ReplyDelete