Pages

Sabtudate with ...

Weekend haritu kitorang bertiga je kat rumah.  In fact dari hari Khamis malam sebenarnya.

Abah ke Johor lagi nak settlekan kerja.  Ammi mintak abah dropkan Ozil kat Seremban je supaya ammi tak terkejar-kejar nak hantar dia kesekolah.  Nak jemput lagi.  Kasi ammi tenang-tenang je.

Sabtu lepas subuh lelaju lipat kain yang menggunung.  Minggu lepas memang ammi tak melipat langsung.  Rasa letih je badan.  Balik kerja rasa nak lunjur kaki je terus.

Paksa anak-anak tolong kemas rumah, sapu rumah, mop rumah sebab tak tolong jangan mimpi kita nak keluar.  Hahahha...paksaan gitu.

Dah settle semua barulah ammi book movie apa nak tengok.


Tengok Spies in Disguise.  Budak-budak ni minat Will Smith rupanya.

Dah sampai kat MV tu masa tengah menunggu dorang kata...ala kenapa tak tengok cerita Rajnikanth ni je.  Macam best.  Hahahhaha..ok jelas.  Darah India tak tumpah merata.


Naik grab je ke MV.  Dekat je pun tapi haritu sebab kekurangan driver kena dalam RM28 jugak. Si Khilfi nak naik komuter tapi alahaiiiii malas ammi nak tukar sana tukar sini.  Lain kali jelah ye mok.

Sampai MV gi cari tempat makan dulu.  Kesian budak-budak ni lapar sebab pagi dorang ni makan sausage je sebenarnya.  Punyalah malas ammi nak prepare sarapan yang proper.




Yeayyy..dah masuk panggung.  Amik cerita yang dah lama sikit takdelah pack sangat panggung.  Nak kejar-kejar tengok cerita yang latest buat apa kan...bukan ada peraduan sapa cepat dia dapat pun.  Pastu bolehlah ntah minit ke brapa ammi boleh terlelap siap berdengkur Khilfi kata.  Seriously????

Lepas habis wayang laju-laju gi Asar.  Pastu gi beli apa-apa yang patut kat Aeon dan, dan-dan tu perut lapar.  


Anak-anak nak makan teppanyaki.. layan jelah tekak dorang.  Yang ammi bulatkan tu kesan hitam jerawat.  Gilalah dah umur 40 ni jerawat suka tinggalkan tanda.  Nasib baik dah laku.


Eh ehh...ada juga terselit gambar budak ni kat phone.  Laju je tangan tu selfie.


Terkulat-kulat muka kakak bila ammi paksa makan kacang tu.  Hahahha.

Lepas makan Maghrib dulu kat MV ni baru balik sebab takleh nak jangka sangat traffic dihari Sabtu ni.  Dibuatnya tak sempat sampai rumah dah habis waktu tak ke naya.  Mau kena bebel ngan abah and terus kene ground takleh kluar sendiri nanti.  Jangan cari pasal ammi.

Begitulah berakhirnya hari Sabtu kami.  

7 comments:

  1. alhamdulillah hari cuti bersama anak2 tercinta ^_^

    ReplyDelete
  2. best lah sesekali ammi ngedate ngn 2 orang tu... aduhai dia nk nengok filem rajnikath jugak hehehhe...
    nasibla panggung wayang tu sound dia kuat kalau tak mau boleh dgr ammi berdengkur satu panggung hahahah...

    ReplyDelete
  3. hahahahha sampai berdengkur ke ammi...dahsyatnyeee 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  4. suka laaa diorang dapat tengok movie hehe..
    aktiviti santai dengan keluarga is always the best =)

    ReplyDelete
  5. Seronok kan..sesekali luang masa untuk anak- anak..SA selalu berdua je la ngan Dania...ni lama gak tak bawak dia kuar..kali ni nanti nak bawak dia KL lagi and check in hotel...

    ReplyDelete
  6. Bestnya date dengan anak-anak.. sha tak buat lagi tahun ini.. Tengah plan-plan juga nie.. Tambah dah besar sikit budak berdua tu..

    ReplyDelete