Pages

Vape itu ...

Kelaut pulak mood ammi nak memblog awal tahun ni.

Haritu ammi mengemas barang-barang dalam laci.  Kena tinggalkan habit suka mengumpul barang ni... kena selalu cakap kat dalam diri I'M NOT HOARDERS!!. 

Ammi ni kengkadang suka nau simpan benda ntah hapa-hapa...paper bag belambak-lambak tapi nak pakai sayang.  Ek elehhhh sungguh perangai ammi ni tau.

Botol-botol minyak wangi yg dah kosong disimpannya.. ko nak buat apa ngan botol kosong tu??? Mohlah dengan berat hati dan tangan campak je masuk tong sampah.

Jadi jumpalah satu barang ni dan ammi letak kat atas meja solek.  Apa content dalam tu pun ammi tak ingat. dah

Sekali datanglah sibujang tembam ammi ni kat dapur masa ammi tengah masak dengan muka bizibodinya...

Khilfi:  Ammi, sekarang ni abah hisap vape ke?
Ammi:  Haaa?? (eh tetiba pulak angin dengar perkataan vape ni).  Ntahlah kenapa?
Khilfi:  Abang nampak vape dalam bilik ammi.
Ammi:  Bring it here, let me see.

Dengan pantas si tembun tu berjalan... macam cikgu disiplin jumpa anak murid isap rokok kekdahnya.

Dan dia bawak benda tu.


Ni ha... inilah vape yang dikatakan.
Eh anak ammi ni tak kenal  rupa pen drive rupanya.  Ahakksssss.

Ammi:  This is not vape...ini pen drive.
Khilfi:  Can write?
Ammi:  No..we store stuffs in here like photos, songs, documents.
Khilfi:  oooooo


12 comments:

  1. haha.. comel laaaa..
    pendrive dipgl vape..

    sy pon kdg2 suke simpan brng.. kotak kasut pon syg nk buang..
    konon nt nk DIY mcm2 tp sudahnya xdenya buat.. haha

    ReplyDelete
  2. Alahai anak....confident level tinggi.....hahahahah

    ReplyDelete
  3. Alahai.. comelnya si khilfi.. kikiki..

    ReplyDelete
  4. budak zaman skrg ramai je maseh x kenal pen drive camtu.. sibbaik x jimpa floppy disk 3 1/2 inch zaman dulu2.. hehehe

    ReplyDelete
  5. hheheheh dana pun ada habit suka simpan barang ammi oi, nasibla masa pindah rumah haritu segala botol-botol perfum dah buang, segala beg ke apa yang tak guna buang mana yang elok bagi orang....

    memang gaya makcik bawang si bujang tu ek, nasibla bukan vape betul tak pasal jadi hijau kang ammi nya tu heheheh

    ReplyDelete
  6. Kalau sedut pen drive tu mungkin tak masuk semua data dalam otak?

    ReplyDelete
  7. Kak Feni pun ada habit mcm Ammi jugak. Sayang nak guna paperbag yang disimpan. Aduss nak buat macam mana. Last-last mereput kena buang juga. Haha

    ReplyDelete
  8. Hehehee... kemahen sport check gittew...
    Mrs. A pun sama ada masalah suka simpan barang tu.
    Tapi dah meningkat usia nih! dah improve banyak time pindah aritu lagilah banyak barang ntah apa-apa buangkan aje.

    ReplyDelete
  9. terkejut jugak bila tengok rupa vape tu. sebab dok pikir sejak bila vape rupa camtu. hahaha :D

    ReplyDelete
  10. hah aha ha h ha :)
    sib baik dia tersilap.
    at least, dia dpt ilmu baru tentang pendrive.

    ReplyDelete
  11. Hihii terhibur mama baca.. comey

    ReplyDelete