Pages

Tenungan itu

Jangan main dengan tenungan mak pada zaman dulu.


Sekarang ni ammi cuba gak tenung (yang more kepada tenungan garang) anak-anak, tapi budak-budak ni senyum-senyum je, siap jongket kening dari jauh (kira mcm sign tanya "kenapa").  Takde pun rasa nak step back mcm ammi buat dulu kalau tengok mama dah start pandang lain macam.

Hmmmmm.  Zaman berubah.

7 comments:

  1. tp lg takut ngn tenungan abah.. haha..

    ReplyDelete
  2. SA paling takut jelingan maut abah..hahaha...

    ReplyDelete
  3. ha ha ha ha :) kan. dulu kala aida takot bila mak renung.

    now. hmmmmm tenung lah camne pun, sheila, anak2 tak takot pon.
    tapi, jgn ayah diorang start memandang. diorang dah terdiam ketakutan.

    ReplyDelete
  4. betul sangat ammi, mak pak kita dulu main jegil mata gini kita dah kecut... budak sekarang penat kita tenung, kita jegil mata buat muka garang pun tak heran nya... siap datang gelak-gelak lagi adalah

    ReplyDelete
  5. Ialah zaman berubah anak-anak sekarang kalu kita tenung dia balas balik jadi bahan lawak pulak

    ReplyDelete
  6. betul 3 x...
    sekarang ni kalu tenung, silap hari..anak tanya balik, kenapa Mummy?
    alahai...

    ReplyDelete
  7. Samalah kita.. sekali kena tenung memang terus menikus.. Anak-anak sha pun sama.. lagi kita tenung lagi dia sengih dengan kita..

    ReplyDelete