Pages

Kaki ke kapal?

Haritu borak-borak ngan boss ammi pasal kasut sebabnya ammi ni nak beli kasut baru.  Dia kasilah recommendation beli kasut kat mana.  Kasut ammi macam dah haus tapaknya.  Ada sekali tu tengah hujan ammi pun jalan dengan confidentnya tetiba hambikkkkk hampir tergelincir sebab hilang dah bunganya.

Sekarang ni kan ammi memang datang kerja pakai kasut sport je.  Senang nak berdiri dalam public transport.  Kasut office comel2 simpan jelah  bawah meja, guna bila diperlukan je. 

Ammi pun tunjuklah gambar ni kat boss ammi.


Ammi:  Guess kasut sapa ni?
Boss:  This one yours... the other one of course your husband.
Ammi:  You got it wrong.
Boss:  Then?
Ammi:  Its my daughter's.
Boss:  Whattttt?? Seriously??  I thought she is just standard 6.  What's her height?
Ammi:  She's 160cm now and I'm only 153cm hahahaha.

Nampak betapa mcm kapalnya kasut anak dara ammi ni.  Nanti agak-agak umur dia 18 apa agaknya size kaki dia.  Kat mana nak cari kasut dia ni nanti?


12 comments:

  1. geng la ni ngan aku... international size...
    Ian dah leh share kasut aku...baru form 2, Iris pun skt lagi sama ngan aku

    ReplyDelete
  2. anak dara ammi tu minat sukan x?

    ReplyDelete
  3. Cantik kasut tu....kadang susah nak cari kasut yang betul2 berkenan dan kena size kan..

    ReplyDelete
  4. Size berapa tu memang nampak macam size kaki lelaki dewasa hehehee...

    ReplyDelete
  5. Hi! ) A very beautiful and interesting blog!!! Follow you)
    https://beautypumma.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Wahh..tinggi anak Ammi..

    ReplyDelete
  7. Besarnya kasut mcm kasut saya saiz 10.

    Follow you (220)
    www.cialah.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. wowo baru darjah 6 dah 160cm tinggi nya dia..psstt kita sama la kasut heels tinggal kat ofis je heheh..salam kenal..follow sini #221

    ReplyDelete
  9. Hello, sama dengan anak saya. Saya pakai Size 5, dia pakai size 7. I like the shoes, very trendy in black and white, can wear with any clothes

    ReplyDelete
  10. cepat anak membesar kan.....pejam celik besar dah

    salam kenalan dari saya, nak tanya ini sudi ke bertukar link dengna blog saya, kalau sudi sila comment di link ini ye

    https://www.oohsenyum.com/2017/03/bantu-blogger-yang-memerlukan-2020.html

    ReplyDelete
  11. Haha kapal adoiii.. kalau kasut saiz besar2 ni kebanyakan yang luar negara..

    ReplyDelete