Pages

I'm back

Assalamualaikum semua.

Bersiaran kembali setelah hampir 2 bulan setengah bertapa di Gua Ku.

Yelah..last posting ammi masa 1st day of MCO.. 18.3.2020 pastu senyap sunyi tak kuasa nak melayan blog bagai.  Layan kerja sekolah online anak-anak je setiap hari sebab anak-anak ammi kan takde handphone sendiri.

Mujur juga hari Sabtu sebelum MCO diumumkan tu, masa tu ammi bawak anak-anak balik Seremban naik bus je sebab abahnya outstation ke Johor.  Sampai Seremban ammi pun pergilah membeli buku-buku latihan anak kat kedai buku favourite ammi kat Seremban tu.  Tergerak nak beli lebih sebab Kyra kan nak UPSR tahun ni.  

Dah tinggalkan anak kat Seremban, Ahad tu macam biasa Abah & Ammi naik KL.  Tapi biasanya kalau cuti sekolah gitu, anak2 kat Seremban memang every alternate days abah ngan ammi pun balik Seremban gak.  Abah tu sejenis yang kena tengok anak.  Bapak-bapak mithali sangat.

Tup-tup hari Isnin rasanya PM announce pasal MCO tu kan.  Ammi terus pack-pack baju, kain baju kotor bagai.  Selasa tu abis kerja around pukul 3 lebih terus je abah jemput ammi dan terus balik Seremban.  Maka berMCOlah kami di Seremban dari 17.3.2020 sampai 4.5.2020.

Jadi adalah bekalan kain baju, baju kecik, suar kecik sikit.  Buku-buku anak pun ammi bawak jugak lagi tak cukup dengan yang dah beli tu... tapi terlupa pulak bawak balik laptops.  Dah memasing kene hadap handphone abah & ammi.  Abah ngan ammi melopong tengok anak buat keje skolah.


Ini gambar harini... baru dapat semangat nak memblog balik.

Masuk-masuk blogger tengok dah ada new features..bagus, menarik.  Sis cuba adapt dengan new interface ni ye.

Semoga kawan-kawan yang lain sihat hendaknya.


4 comments:

  1. selamat berblog balik
    hehehehe

    ReplyDelete
  2. patutla lama sangat akak senyap ingatkan merajuk ke apa...

    ReplyDelete
  3. x berapa suka dengan new interface tu tapi layankan aje la sebab nanti end June dia jadi default kan

    ReplyDelete
  4. welcome back ke dunia blog ammi 😁

    ReplyDelete