Baik punya perli

Mesej yang cuba disampai oleh penulis ini berbaur sinis.

Ammi scroll page dia ammi tengok dia ni cikgu.  Jadi ini adalah luahan hati seorang cikgu mungkin.

Jadi untuk yang diluar sana, kalau kalian berfikiran seperti apa yang penulis ini tulis maka...

Jika kau PELAJAR... sedarlah KAU AKAN RUGI!
Jika kau IBUBAPA... sedarlah KAU SEDANG MEMANJAKAN ANAK KAU!



Ammi paksa anak-anak ammi siapkan semua homework online yang cikgu bagi tu pada hari yang sama not to please their teachers, but for their own sake.  

Tak kisahlah cikgu nak tanda ke tak..yang penting they read their text book before they proceed to answer all online quizzes, exercises.  Tak dapat absorb semua yang dorang belajar sendiri dari text book at least dapat 1/4 pun jadilah dari takde ye kan..




6 comments:

  1. btolla tu kak., anak2 kene buat keje sekolah tu bukan kerana cikgu tapi utk diri mereka sendiri., semoga anak2 trus maju jaya., aminn

    ReplyDelete
  2. Salam singgah, hmmm..nak komen saya takde anak yg bersekolah...tapi dengar dari kawan2 mmg struggle nak bg anak siapkan kerja sekolah online kat rumah...lagi haru bila nak masuk sekolah balik..
    By the way..kita pun baca ramlee awang mursyid novel...ngeee....

    ReplyDelete
  3. setuju tu ammi, tanggungjawab sebagai seorang pelajar tu, sedih kadang tengok ada murid-murid yang bukan main seronok tak nak ke sekolah siap kalau boleh nk suruh sambung pkp...

    ReplyDelete
  4. bagi sy senang, kalau kita mampu dan ada kemudahan untuk online kelas, join la online kelas, ada keje sekolah buat. kalau xde kemudahan nk join kelas online, start belajar sendiri, buat latih tubi mana yang mampu. listkan apa yg anak tak faham/anak tertinggal. ibu mana yang ada masa, boleh ajar/monitor anak. mana yang takde masa, seminggu sekali panggil anak, checkkan pelajaran dia. Cikgu buat yg terbaik, ibubapa buat yang terbaik.

    ReplyDelete
  5. sokong 100 %. cikgu tu dah susah2 siapkan homework, student x buat. cikgu x rugi apa, gaji masuk mcm biasa ujung bulan. student..rugi la sbb x belajar. kalu x semua pun yg faham, at least something..kan?

    ReplyDelete
  6. sha suruh juga buat.. mana yang tak tahu tu, tanya cikgu lepas buka sekolah..

    ReplyDelete