Khilfi & his RBT Project

Projek RBT Khilfi 2 minggu lepas adalah..dia kena buat bungkusan yang boleh digunakan untuk membungkus makanan.

Ammi cakap ngan dia..apa kata buat kotak macam masa abah & ammi kawin.  Ammi buat sendiri je kotak untuk letak gula-gula untuk diberi pada budak-budak.

Tapi masalahnya...ammi pun dah tak ingat stepnya.  Aterrrr dah 16 tahun kan.  hahahha.

So, ammi google la cara buat kotak tu, tunjuk kat Khilfi videonya dan suruh dia follow.

Menjadi.


Pakai kertas A4 warna-warni yang ada je.

Ini cubaan kali ke berapa ntahlah baru jadi kotak.  Nearly an hour jugaklah dia duduk bertapa dalam bilik dia.


Kemek pun kemeklah..janji awak buat sendiri.

Maka dengan bangganya dia hadiahkan kat ammi choc bubble rice yang "ammi buat" ni dalam kotak.  Nak suruh ammi ambil gambar dan hantar ke cikgunya.  Hmmmmm.

6 comments:

  1. mcm2 homework bebudak ni kan? jenuh layan

    ReplyDelete
  2. bagusnya sudah pandai merekacipta pd usia muda. x la main gajet sokmo. well done!

    ReplyDelete
  3. Comel. bagus la projek gini boleh galakkan anak2 try aktiviti kreatif. Pastu boleh generate duit jugak kalau melalui project gini, budak ada inisiatif nak mula niaga. contoh jual gula gula dlm kotak yang dia DIY sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh bisnes minded sungguh han. Tak terpikir pulak ammi utk berniaga bagai hahha

      Delete