Pages

Kyra & her classmates

Ini projek seni kelas Kyra.  Gabungan projek 2 minggu.  Minggu pertama buat anyaman, minggu kedua buat batik pastu jadikan tudung saji.


Ini pun kategori dipaksa siapkan pukul 11 malam gak sama macam Khilfi sebab berapa lama nak bertangguh?  Ini boleh mendatangkan amarah pada ammi.  Sebelum ammi keluarkan rotan baik masuk bilik siapkan apa yang patut.


Ammi ingatkan anak ammi yang hantar lambat.  Rupanya baru ada 3 orang murid je yang hantar hasil seni mereka.  

Anak-anak 6 Anugerah, come on.  Wake up.

Ammi ni adalah terbaca chat group classmates Kyra.  Ammi pun tak pasti samada ini gejala normal atau tak bila dorang tak dapat seat for UPSR.  They kind of give up.  Ada yang kata... ala takde moodlah nak buat kerja online, bukan ada UPSR pun.  

Tapi ammi malaslah nak menyampuk urusan budak-budak ni.  Sebab itu chat sesama dorangkan.  Tapi ammi cakaplah dengan Kyra, pujuk kawan-kawan tu utnuk buat semua latihan yang cikgu bagi.  Mana tau ini salah satu pentaksiran.  Mungkin cikgu tengok performance, participation.  

Semoga anak-anak ni dapat balik semangat dorang.

Dorang ni pelajar target sekolah sebab dah nama pun duduk kat kelas no. 1 kan.  Tapi bila dorang down gini kesian gak.


3 comments:

  1. alahai sian nya ada yang down gitu, jgnla sedih panjang lagi perjalanan nya... nnti masuk sekolah menengah banyak yg perlu di capai dan di tunjuk... jangan putus semangat

    cantik hasil seni kyra...

    ReplyDelete
  2. sama la wei... jenuh pujuk suruh buat homework, sian tgk cikgu2 sampai ada yg merayu.
    bil antar homework tu, seronok cikgu2 nya.

    ReplyDelete
  3. Cantik hasil tudung saji mereka.

    ReplyDelete