Makanan Boleh Dibekukan

Ni ada sedikit info tentang pembekuan makanan.  

I have never placed my eggs in freezer sbb hahahha sebab tak pernah rasa nak buatlah kan.  After all telur tu beli sepapan pun macam bukanlah boleh tahan sampai sebulan pun.  Paling lama pun 10 hari sebab kat dalam rumah ammi ada 5 mulut.

Tang telur tu mungkin sesuai untuk yang baru berkahwin, yang duduk bujang.  Untuk yang dah beranak pinak tak sempat masuk peti ais telur dah habis.




3 comments:

  1. haha sama la kita.. beli telur sepapan cepat je habis sebab dalam rumah Cik TK ni ada 7 mulut yang makan

    ReplyDelete
  2. SA plak suka masak lauk...separuh bekukan..then bawak pi opis..sampai opis panaskan dalam ketuhar...settle bekal cuma bawak nasi je

    ReplyDelete
  3. bab frozen2 ni..masa dok bangkok memang selalu la. dok sini..ok dah.
    paling aku x lupa...makan kuah laksa frozen 1 tahun. ngan kawan aku la.
    alhamdulillah...x de la sakit perut apa plak. tapi lawak la... he he he.

    ReplyDelete