Dinner mantop by Abah

Ini juadah dinner kami yang Abah masak di hari Selasa sebenarnya.  Ammi balik kerja je memang sentiasa lapar sebab ammi dah jarang lunch kat office.  Kalau buka IF pun biasanya ammi makan sandwich atau roti bun.  Bukanlah nak skip makan nasi during lunch..tapi restoran yang ammi biasa pergi kat bawah office ni sebenarnya bukan owned by Muslim pun.  Hantu raya betul..mati-mati ingat kedai Melayu sebab nama punyalah Melayu.  Choiiiiii.  


Telur dadar yang abah modified dari balance steam chicken the day before.  Hebat juga ni Bah.


Ketam Nipah Black Pepper.. sedapppp pedas mantap.


Terung bercili.  Takdelah pedas..nampak je macam pedas.

Memula masa makan ammi ingat terung ni yang pedas tebabooommm...rupa-rupanya ketam itu yang pedas.  



16 comments:

  1. Sedapnya..Lama tak makan menu ketam. 👏

    ReplyDelete
  2. mantap tu ammi, beruntung ammi abah teror masak... ketam tu pakai black paper di lawankan pulak dengan terung yang masak dengan cili api memang meletup lah kepedasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedas cili ngna panas lada hitam.. Bergabung meletup dimulut

      Delete
  3. mantop sangat ni ammi, lapar terus ni. acaner ni.

    ReplyDelete
  4. Untung ammi si dia pandai masak 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Takdelah pandai sgt tapi dia ada inisiatif nak blaja dan memudahkan tugasan hari an ammi

      Delete
  5. sedapnya tengok ketam nii terliur. huhu btw saya jalan dan follow sini terus :) #252

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/09/feelingirldress-serve-best-outfit.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you new follower.. Jap gi ammi jengah blog awak ye

      Delete
  6. Bertuah ada org dah awal2 prep dinner lazat! 😋

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..sedap masakan seorang suami untuk isteri :)

    ReplyDelete
  8. Untung kalau orang lelaki pandai masak kan...

    ReplyDelete