Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

 


Harini hari terakhir segmen Giveaway ni.

Dan sempena harini hari terakhir Moratorium maka ammi ambil peluang untuk join segmen yang kawan kita ni host.

Hmmm..bercakap soal moratorium.  Memang hampir kesemua loan besar (rumah & kereta) atas nama ammi.  Tapi dukacitanya yang membayar kesemua loan tu adalah suami ammi.  Jadi moratorium yang kerajaan bagi ni tak memberi kesan ke atas gaji ammi.  Gaji dok tara tu jelah.  Mujur juga office tak buat salary deduction.

Dan suami ammi pula.. being such a committed person dia tak berjoli sakan pun dengan duit extra yang ada setiap bulan.  Sebab dia lebih kepada konsep sediakan payung sebelum hujan (yelah dia kerja sendiri...jadi ini adalah tempoh kritikal bagi ketua keluarga yang tiada punca pendapatan tetap bulanan).

Dan ammi sebagai isteri yang "solehah"..haagituuuuuuuuuu tak delah nak mintak benda lebih-lebih, bukan-bukan dari husband.  Let the money stay in his account.  Jangan dikacau duit yang sedang tidur.  Biarkan dia tidur mudah-mudahan bila duit tu bangun dia merimbun lebat.  (Boleh gitu??)

8 comments:

  1. sama..saya pun masih bayar, tak amek moratorium, sebab seram..huhu

    ReplyDelete
  2. Sediakan payung sebelum hujan itulah yang sebaik-baiknya.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah....isteri solehah kak amni ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..be a good wife hehe. TQ join k. All the best 🤗

    ReplyDelete
  5. Jgn dikacau duit yg sedang tidur.. haha win statement ni

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.. tahniah Ammi pemenang saguhati GA. Singgah blog cheery yeh

    https://ctcheery87.blogspot.com/2020/10/pemenang-ga-selamat-tinggal-moratorium.html?m=1

    ReplyDelete
  7. jalan-jalan dari giveaway yang sama (^_^)

    https://www.mialiana.com/2020/09/giveaway-selamat-tinggal-moratorium-by.html

    ReplyDelete