Ha...menjawab!

Korang dulu time sekolah berani tak jawab gini time periksa?


Kalau ammi memang tak berani langsung walaupun selalu je melawan cikgu dalam diam dengan cara "ignore" bila cikgu suruh pakai baju kurung & tudung.

I lawan dalam diam je..tak tunjuk depan-depan kecuali pada sorang cikgu tu.  

Ammi takde niat pun nak menjawab tapi cara cikgu tu tegur ammi macam sarcastic gila macamkan dia perfect nauuuu.

Cikgu N:  Sharmila, berapa kali saya cakap pakai baju kurung, pakai tudung.  Awakkan Islam, pengawas pula tu... blablablabla.
Si Sharmila itu:  Nanti saya pakai, cikgu sambil tertunduk (mula sedar kesilapan agaknya)
Cikgu N: Kamu tau tak berdosa bila orang lelaki nampak rambut kamu.
Si Sharmila itu:  Tapi cikgu, haritu  saya nampak anak cikgu kat town tak pakai tudung pun!

Danggggggg.  Cikgu N itu mendengus dan berlalu.  

Ehhhhh pandai ko menjawabkan Sharmila!!! 

Pada penghujung tingkatan 5 ammi dah berjumpa dan mintak maaf pada Cikgu N itu.  Masa tu ammi dah berbaju kurung walaupun masih tetap degil takmau bertudung.

6 comments:

  1. Soklan susah sangat
    tu yang jawab merapu

    ReplyDelete
  2. uish dasyat...straight to the point ckp..ngeh3

    ReplyDelete
  3. sis amni boleh tk ajar cm mne nk buat scroll bar mcm Mrs Kay's Blogwalking tk blog sis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ammi buat 1 entry.. Ammi pun kene study balik. Dh lupa caranya

      Delete
  4. hahahaaa..hebat betul jawapan ni betul2 jawapan diluar kotak ^_^

    ReplyDelete
  5. Hahaha..budak zaman now main hantam saja jawab. Janji isi tempat kosong gitu.
    fuhhh, sentap terus cikgu tu mendengarnya dan berlalu pergi ye.

    ReplyDelete