Pengantin Satu Malam

Ammi baru je mula tengok cerita Pengantin Satu Malam.. terima kasihlah Cik Nor sebab selalu je letak link drama ni kat blog dia.


Ya Allah, sedihnya ammi tengok si Zulaika ni.  Menangis tak sudah-sudah.  Dan mata perempuan ammi ni pun gila terpegun tengok dia apatah lagi mata lelakikan.  Cantiknya dia.  Masalahnya dia ni...nangis pun cantik.  Acaner tu??  Kalau ammi yang nangis confirm sememeh habis...tak nangis pun dah muka bersepah inikan pulak time tengah sebekkkk.  Ahaksss


Cantikkan.  Dulu tengok dia kat rancangan kanak-kanak je.


Yang dia ni..setakat episod yang ammi tengok ni...memang hati kering.  SNOB gila.  

Tu je nak cakap... tak nak review apa2.  Edika Yusoff tetap dihati walaupun lakonan dia camtuuuuuuuu je dari dulu.  Ahaksss.

Tapi wujud ke ye sebenarnya mak macam mak si Zahred didunia nyata? Kalau ada memalukan golongan "have-have" ni aja.  Such a low class mentality.

20 comments:

  1. dana ni tingin nak layan tapi tak minat la dengan pelakon nazim othman tu kak, sebab muka dia mcam ala-ala perasan gitu hahahha... i is tak minat hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulkan..he has that snob look. tapi tulah kita pun tak kenal dia so payah gak nak judge org dari rupa

      Delete
  2. layaan drama ye mak.,

    salam jumaat ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali wak...dapat pulak tgk heroine comel camni

      Delete
  3. best ke cita ni? ibu ckp best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita cliche ayu..aku tengok sbb amelia tu cantik hahahah boleh gitu?

      Delete
  4. hahahaha cantik kan amelia tu, suka sangat tengok dia. Berlakon pun best

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik sangatttt..terpegun mata perempuan ammi

      Delete
  5. saya sependapat dengan kak Dana ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama juga..sbb muka dia mcm jenis boleh berlakon jadi anak org hado2 je...mcm payah je nak jadi anak org susah. penah ke dia belakon jadi anak org kampung?

      Delete
  6. Tak sempat tengok semua episod... nanti ada masa nak ulang tonton.

    ReplyDelete
  7. kemunculan edika dlm cite ni mmg mcm pelik skit watak dia..tp adeka..dr dlu smpai skg..maintain kacak hahahaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. lakonan dia cam kayu sikit..tp bab kacak tu undeniable.

      Delete
  8. bagi me i tak minat cerita ni, macam slow n bosan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..ada part yg ammi fast forward je especially bab datin2 gossip. ntah hapa2 je. mcm low class je mentaliti org kaya spesis gini

      Delete
  9. haha..selamat terjebak sis. saya dari episod 1 masa start drama ni dah terjebak..ni dah nak habis dah. Episod hujung2 ni dah start menyampah ngan mak si zahred...saya tunggu episod 27, 28 baru tengok balik. nyampah ngan mak si Z yang taksub giler ngan kekayaan dia. Macam la orang kebanyakan macam Zu tu kebulur nak harta dia. pfftt...

    ReplyDelete
  10. SA x ikut citer ni....SA just x suka pelakpn lelaki tu...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha ramainya tak suka kat dia. ammi baru follow IG dia..nampak mcm ok je mamat ni. rupa dia tu kot nampak mcm velagak sikit

      Delete