Bila perut meragam

Hari Rabu ammi masuk office dalam keadaan perut yang meragam.  Ammi skip sarapan dirumah sbb takut dalam perjalanan meragam teruk pulak perut ni. 

Boss ammi masuk office around 9.50 pagi gitu..ammi dalam toilet.  Kejap tu masa kitorang tengah berdiskusi, ammi siap cakap "chupppp...nak pergi toilet".  Berlarilah lagi.

Boss:  Are you okay?
Ammi:  Not really.  I have stomach upset.
Boss:  Can you wait until I come back from gym?  Then you can "cabut".
Ammi:  Can as long as I have toilet near me (sambil gelak)

Trainer boss ammi datang dalam 10.30 dorang ke gym ditingkat 42 dan ammi ntah brapa round keluar masuk toilet.

Dalam 11.30 boss ammi balik dr gym.. dia mandi2 dulu.  Pastu ammi terus book grab.  At least dalam 20 minit dah boleh sampai rumah.

Hari ini, dah takde berlari2 ke toilet tapi stomach is making a lot of noise inside.  Bila ammi bergerak, mcm angin dalam perut pun bergerak jugak.  Sujud, rukuk semua pun boleh rasa ada mcm angin kat dalam perut tu.  Jangan gastric sudah.  Tapi takdelah rasa poking ke apa.


Pagi ni standby bawak benda alah ni ke office.  Manalah tau kejadian tak diingini berlaku lagi.

Harini ammi kena ada di office sbb its gonna be a long day in the office today.  Dah set banyak appointment takkan nak cancel pulak.



6 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah belum digunakan lagi ubatan itu...

      Delete
  2. pil chil kit te aun memang kami selalu standby. especially musim raya sbb makan macam2

    ReplyDelete
  3. Part ni yang x suka ni...sakit perut..x kisah la salah makan ke atau gastrik ke..paling x suka

    ReplyDelete
  4. Allah.. semoga keadan kesihatan Ammi dah semakin baik..

    ReplyDelete