Jom belajar

Mehlah sama-sama kita belajar sebab ammi pun baru belajar.

Ammi ada satu group yang mana kitorang ni berkawan bermula dari forum je back in 2005-2006.  Dan bila berkawan dengan ikhlas hubungan tu akan kekal.  Alhamdulillah kami masih kekal bersahabat, ingat-mengingat, nasihat-menasihati, berkongsi.  Dari masing-masing bertudung gonjeng sekarang dah patuh syariah.  Ammi dari free hair baju tak cukup kain alhamdulillah dah cover mana yang patut.  Syukur Allah kurniakan sahabat gini.

Dorang kebanyakkannya duduk kat Shah Alam sebab tu nama group tu De Royal Anggerik (singkatannya DRA).  Ammi sorang je sesat duduk kat KL.  Ammi join group Shah Alam ni dulu sebab masa tu ammi tengah belajar kat UiTM.  Konon-konon relevanlah.

Dorang selalulah jumpa, pergi majlis ilmu.  Pastu dorang kongsi.  Ammi yg tak pernah join majlis ilmu live macam dorang selalu je terkulat2 apalah perkataan yang dorang guna ni.  

Kadang-kadang tu dorang sebut, harini kelas Taddabur kita kupas surah sekian-sekian.  Mulalah ammi macam...mende taddabur ni.  Dorang explain tapi biasalah ammi terlebih makan semut.


Ni antara yang dorang sebut.  

Semoga persahabatan ni kekal.

10 comments:

  1. Alhamdulillah...semoga persahabatan kekal hingga ke jannah..amin

    ReplyDelete
  2. Terima kasih perkongsian. PC pun rasanya dah berkarat otak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak ammi lagi karat..kadang2 nak cuba hafal surah yg panjang sikit pun payah nau. banyak sangat hiburan dalam otak ni gamaknya huhu

      Delete
  3. alhamdulillah.. semoga perhubungan yang terjalin akan terus berkekalan. aamiin.

    ada juga perkataan yang biasa guna cuma taktau maksud je hehehe

    ReplyDelete
  4. Bagus ada group yang saling faham dan berkongsi kebaikan..

    ReplyDelete
  5. salam weekend mak ammi tuu..

    ReplyDelete
  6. Terima kasih atas perkongsian. tahsin dan tartil tu baru saya pernah dengar :)

    ReplyDelete