Lega berganda

In less than a week anak bongsu ammi akan mula belajar secara bersemuka. Lega ada, risau ada tapi tawakal je. Sampai bila kita semua nak berkurungkan. Life has to go on.

Pada satu sudut lega berganda-ganda sebab at least dah tak perlu nak hadap online homeworks.  Buat videolah, rakaman suaralah.  Yang lagi best gallery phone tak penuh dengan gambar-gambar homework yang nak di submit di Google Classroom. 



Selfish tak ammi? Huhuhu. 

Letih wooo balik kerja penat pastu lepas maghrib kadang-kadang mengaji pun laju-laju sebab nak settlekan online homework anak-anak pulak. Kyra dan Khilfi ada handphone sendiri jadi dorang boleh buat sendiri homework... Tapi ammi tetap check sbb anak2 zaman XYZ ni sejenis yg "spoon feed".  Letih cikgu bagi 5-6 instructions tp dorang buat 2 je.  Geram je

Semoga Covid19 tak sibuk nak pergi sekolah pulak lepas ni. 

9 comments:

  1. memang letih Ammi.. Sha setuju sangat dengan Ammi.. Satu lagi bila belajar dengan cikgu ini, mereka lebih fokus dan faham berbanding baca arahan dan buat sendiri kerja dnegan pantauan ibu bapa.. Ada beberapa perkara yang penerangan cikgu tu lebih difahami berbanding penerangan mak ayah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..face to face communication lebih berkesan. Walaupun ada Google Meet bagai tapi pendekatan dia beza.

      Delete
  2. Yang risaunya, kat sekolah nanti bolehkah mereka ikut SOP

    ReplyDelete
  3. lega sikit lepas dengar news sekolah da buka kan. harap lama sikit sekolah buka kali ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lega sangat..and yes. harap hanya murid-murid je masuk sekolah. Covid jangan ikut sekali

      Delete
    2. shuuuu shuuuu kat covid tu heheee

      Delete
  4. Same here ammi. Bila dengar sekolah nak buka ni, ringan sikit bahu ni. Hope everything will be fine انشاء الله

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. semoga Allah izinkan untuk semua berjalan lancar dan dipermudahkan

      Delete
  5. lega kan dah bukak sekolah.. ye lah tak sama kan pdpr dengan belajar face to face :)

    ReplyDelete