Takdir Yang Tertulis

Lama dah ammi tak tengok drama bersiri ni.  Masa sangat mencemburui ammi.  Kalau tengok pun kadang-kadang tengok 2 episod pastu lupa.

Last ammi tengok Pengantin Satu Malam.  Itu pun marathon kat Iflix sambil lipat2 kain, sambil dalam MRT tu.  Ammi dah tersuka ke apa ntah dengan hero ni ntahlah.  Dulu cam nyampah je kalau dia ni berlakon.  Tapi sekarang oklah.  Dalam drama ni not bad lakonan dia.

Kalini pun ammi tengok kat Iflix juga.  Ammi taktau pun cerita ni tengah on-air kat TV masa ammi saja gedik2 cari bahan nak ditonton kat Iflix.  


There were few parts yang buat ammi nangis sampai tersumbat hidung.  Rasa berat dada ni.


Nad Zainal punya lakonan takyah nak commentlah.  Best gila kot.

Being betrayed by husband & best friend.  Sakitnya.  

Budak kecik ni pun antara watak yang buat ammi nangis gak.  Syahdu betul dengar suara dia panggil and cari mama dia.


Elvina ni ammi tak pernah tengok dia berlakon.  Tapi ok juga.  
Cantik dia ni...takyah mekap beriya-iya dengan bulu mata pelsu bagai pun dah cantik.

Banyak jugalah yang tak berapa nak logic tapi malas nak pikir.  Ammi nak hiburan je walaupun ada masa ammi kesedihan sorang-sorang hadap cerita ni dalam bilik.

Moral of the story:  Jangan tamak, jangan ambil hak orang!

12 comments:

  1. Replies
    1. silalah kalau nak tengok..bila tgk kat Iflix boleh skip2 laju sikit nak habis

      Delete
  2. elakkan amik hak orang walauapapun.. kannnsss kak ami

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes...don't ever. Sakit tu lain maciammm

      Delete
  3. Terbaik drama ni! setiap episod tgk xpernah lg miss hehee nasib lah PKP ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ammi kalau tgk kat TV memang confirm manjang lupa je.

      Delete
  4. Uncle suka tengok Nad Zainal tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka tengok Nad Zainal ke...suka tengok "lakonan" Nad Zainal??
      Uncle cakap biar terang ye uncle

      Delete
  5. dah lama tak layan drama melayu. heheheee

    ReplyDelete
  6. Ending dia plot twist habis. best drama ni. Harap ada sambungan nanti :)

    ReplyDelete
  7. SA x tgok hari tu..risau terjebak...

    ReplyDelete